Ne visai nutikimas, susijes su medziokle bet visgi :
Vakar benardydamas toj pacioj visu musu pamegtoj vaishvydavoj aplink scuberius kolegas, sugalvojau kad ir man reik prisiminti kaip ta scuba atrodo

taip kad uzhsimeciau liemene, baliona, ir pirmyn...

...
Na ka.. visu pirma, tai GARA yra GARA. Siu lastu greiti ivertini tada, kai pradedi plaukt greta kitu scuberiu

... Netgi budamas su balionu ir liemene, lakstai 2x greiciu negu visi like.. Jie plaukia - ash ratus aplink juos suku ...

... Nesuprantu kodel scuberiai nenaudoja siu nuostabiu lastu.. O juk dar yra ir karboniniu siais laikais ..
Taigi, plaukiu toliau, dairausi (pas mane kauke mikromask, tad matomumas nedidelis), gylis ~9 m, pasuku galva, tik terksht... ish lasto i zhabtus man kolega.. nu ka.. reguliatorius sau, ash sau..

... bandau susivokti kas vyksta.. kvepavimas uzhsirakino momentaliai refleksiskai.. apsidairau - wtf, kur mano reguliatorius.. o anas uzh nugaros nukrites, ash siek tiek persikreipes, tad nerandu jojo.. Laimei, freedaivingas man kad ir per trumpa laika, taciau ishugde tikrai zymiai ramesni mastyma po vandeniu stresinese situacijose.. Na kagi, persiverciu ant kito shono, siaip ne taip uzhgaudau reguliatoriaus shlanga, ir isigrudu reguliatoriu i burna

.. ahhhh.. oras...
Pati situacija realiai nebuvo labai pavojinga - blogiausiu atveju buciau su savo GAROM gana greit ishshoves i virshu, taciau tai zinoma, yra padidinta rizika. Prisikvepavus suspausto oro, tai nera pati saugiausia evakuacija.. Zymiai didesnis pavojus butu buves jeigu buciau spyrio metu srebtelejes vandens. Tada jau tektu kovoti priesh organizmo refleksus.
Tai tiek.
"The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside..." Umberto Pelizzari