Šioje temoje diskutuokime apie viską, kas susiiję su Baltijos Jūra, tiek Lietuvoje tiek svetur.
Žemiau perkeltos diskusijos iš kitos temos
Mariukasz 26 Bal 2011, 19:49Baltijos jura, karklei, antra velyku diena. vandens temperatura apie 10 laipsniu, vejas idealus ir labai silpnas, jura visai nebangavo, kaip bliudas, o vat matomumas apie 200m nuo kranto 30-40cm, ne daugiau

(( toliau neplaukem, nes buvo zveju tinklas pazymetas , o prie tokio matomumo nejauku butu isipainiot, ir seip upas visas dingo kai toki vandeni skaidruma

povandenines sroves is mariu turbut buvo, tai viska ir sus.ko..
ErikaZ 26 Bal 2011, 21:41
reikejo pasukti man, ir bent jau pasiklausti kur nerti, arba geriau pasiskaityti kur nardome mes pajuriskiai, nes viskas parasyta... tada ir nebutu pravalu... ir butumet galbut pamedzioje normaliai...
siaip TDK sake kad prie olando kepures snd kazkas buvo uzmatytas su sautuvais, tai jau aisku kas

Karkleje niekada sezono metu nebuvo matomumo... o ir pries kelias dienas rasiau neriam.lt, kad neriau ties ten is katerio ir nebuvo matomumo, net ant 11m...
Tak sto jura cia ne prudas

Kad nebutu be prasmes, tai rasau is karto. Nerkit: nuo Nemirsetos link Latvijos tame ruoze, arba i Kursiu nerija kelkites keltu. Man pvz patinka ties Nemirseta labiausiai, ir aikstele yra normali, tik iki juros ~400m, bet man cia ne problema, galim aisku ir arciau privaziuoti, bet tada reikia saugotis policijos
arvydasc vakar, 15:07Radau

Bus geras laikas, vel vaziuosim

Vitalijus vakar, 15:13Kauno "prudininkai"
EvaldasB vakar, 15:24Net Norvegijoje tiek rasti neeina žuvies.

O atstumas N kartų didesnis.
vald123as vakar, 15:54Vo blyn kad pririnkai plaskurkių net gražu

,matos '' cinkelis '' pagautas...

šaunuolis Arvydai
ErikaZ vakar, 19:36Siandien patikrinom su Eduardu tas vietas kur Arvydas tuos zuveliokus eme, nepaslaptis - Nemirseta...

nu negaliu nudziuginti naujienomis

, tiklsiau situacija pablogejo, matomumas prie 7m gylio - max 2m ir tie patys jau taip "ant prasvietimo", bendrai paemus matomumas nuo 0.5 iki 1.5m. Nuo 5m gylio jau dumblas, kokia 3cm dumblo

pleksniu yra, otu yra, kreveciu yra... bycioku tik nemaciau...

Medzioti nelabai

Siaurine srove ir vejas, bet neatnese vandens gero... Belieka tik laukti... Sestadieni bandysim vel.... arciau Latvijos gal... arba Juodkranteje, nes prasilenkem su zveju tai sako Juodkrantej iki pazastu isibridus galima pedikiura darytis...
Mariukasz vakar, 20:25jo savaitgali nusvilom biski

supranti buvau uzejas i neriam.lt bet nieko neradau naujo apie baltijos jura. tik kad tavo parasyta buvo paskutinis pranesimas man rodos, jog niekur neskaidru - tik kai kur toli nuo kranto, bet jis buvo jau pries kokes 4 dienas parasytas. o vejas tuo metu pute idealus ir keleta dienu is eiles

eksprontu sumastem ir nulekem ;/ norejau paklaust Erikai, gal zinai kaip latvijoj? pvz: Liepojoj, ar ten visuomet skaidru ar irgi labai viskas nuo vejo priklauso? P.S kita karta vaziuosiu i Nemirseta arba i Latvija, bet pries tai BUTINAI tau pasiskambinsiu

nes nuvaziot 500km del to kad apsirengt kostiuma tiktai tai biski nekaip
ErikaZ vakar, 22:10Visu pirma galioja taisykle, kad kuo toliau nuo Kursiu mariu(molo) tuo geriau

Visu antra - problema yra akmenys, latviai ju turi beveik visur... pas mus ju yra tik tame ruoze nuo Karkles iki Nemirsetos, neriant is katerio galima rasti ir daugiau vietu gilumoj... bet dazniausiai vistiek neriam nuo kranto, todel pagrindine vieta kur ieskoti menkiu yra akmenys, taikom pirma taisykle, ir turim tik Nemirseta

Jeigu ieskoti tik pleknsiu/otu, tada nuo palangos link latviu smelynas, arba visas Kursiu Nerijos smelynas. Pleksnes nemegsta akmenu, ko negalima pasakyti apie otus

Gaila otus medzioti/zvejoti galima tik iki geguzes 1d.