Freedivingas

KAS YRA FRIDAIVINGAS? TAI SPORTAS, PRAMOGA, LAISVALAIKIO PRALEIDIMAS, KAI KAM GALBŪT – GYVENIMO BŪDAS. TAI SPORTAS, KURIAME SUARTĖJAMA SU GAMTA, PATIRIAMAS POVANDENINIO PASAULIO GROŽIS.

Žmogus, nors ir smarkiai evoliucionavo, tačiau mokslininkų ir toliau priskiriamas žinduoliams, tad savybės, kuriomis apdovanoti mūsų vandens pusbroliai ruoniai, banginiai, delfinai, būdingos ir žmonėms. Tiesa, jos smarkiai užslopintos. Fridaiveriai vienu oro įkvepimu neria į ežerų gelmes, mėgaujasi povandeniniu pasauliu, pasikliaudami tik savo jėgomis.

Fridaivingas – tai ir saves pažinimo disciplina. Tarp fridaiverių ypač populiari pranayama joga (kvėpavimo joga), kuri moko atsipalaidavimo, būtino, norint ilgiau būti po vandeniu. Tai ir sveika mityba, užtikrinanti gerą fridaiverių formą.

Pats fridaivingas yra pakankamai plati savoka, apimanti tiek įvairias sportines disciplinas, kai neriama kuo giliau, kuo ilgiau, norint išbandyti savo galimybių ribas, tiek nardymą savo malonumui, grožintis povandeniniu pasauliu. Fridaivingo „brolis“ yra ir povandeninė žūklė (spearfishingas).

Tikime, kad pažinę povandeninį pasaulį, atrasite ramybę ir kasdieniame gyvenime.

Dalinkis:

X
Scroll to Top
Scroll to Top